Mitropolitul Serafim de Pireu: “Se încearcă reducerea mea la tăcere”

Mitropolitul Serafim de Pireu

Mitropolitul Serafim de Pireu

Ascultând de mântuitorul cuvânt al Domnului întrupat, că mădularele Trupului Său trebuie să fie sare a pământului și lumină a lumii, iar viețuirea lor să demonstreze zi de zi armonia acestei viețuiri cu adevărul evanghelic, ca „o cetate ce stă deasupra muntelui” (Matei 5:13-14), sunt dator ca păstor al Bisericii să aduc la cunoștință cele despre mine celor slujiți de către nevrednicia mea.

După cum în urmă cu puțin timp, așa-numitele asociații „homoerotice” m-au denunțat penal pentru – chipurile – injurie la adresa lor, deoarece predic împotriva păcatului de moarte al homosexualității, care desparte de veșnicul Dumnezeu și contravine fiziologiei și psihologiei umane, încercând răsturnarea ontologiei umane, dar cu ajutorul domnului Panaghiotis Dimitras, reprezentantul Observatorului grec al Acordurilor de la Helsinki, al unei Organizații Nonguvernamentale (ONG), am fost declarat nevinovat în mod definitiv prin Decizia cu numărul 455/2011 a Judecătorului Curții de Apel din Atena, în același fel și din nou, mai sus amintita Organizație Nonguvernamentală – cu concursul domnului editor Moris Hadzi al periodicului „Krisara”, care se ocupă cu teme ale evreismului, și al domnului Abdulhalim Dede, care se autodefinește în Elada – încălcând Tratatul de la Lozanis, care nu recunoaște o minoritate turcă, deoarece nu există – drept reprezentant al ,,Mișcării minoritare turcești pentru drepturile omului”, mă reclamă înaintea justiției penale pentru – chipurile – încălcarea articolelor 1 și 2 din Legea 927 / 1979 – ,,despre pedepsirea faptelor sau acțiunilor, ce au ca scop discriminările rasiale” în legătură cu hotărârea cadru 2008/913/ΔΣΥ/28.11.2008 a Consiliului European pentru tezele mele date publicității referitoare la sionismul internațional și la islam, răstălmăcind cu totul eronat dispozițiile Legilor, pe care le invocă, că niciodată cuvântul meu nu a îndemnat la provocarea discriminării, a urii sau violenței împotriva persoanelor, ci a demonstrat că am ca datorie a responsabilității mele episcopale, adevărul lucrurilor exprimând în mod liber, așa cum se consfințește în Constituția țării, părerea mea personală.

Desigur, folosesc declarații deformate asupra tezelor mele a reprezentantului guvernamental pe atunci – domnul Petaloti, a președintelui Mobilizării Democratice [ΔΗΣΥ - Δημοκρατικός Συναγερμός] – doamna Dora Bakoiani, a Mitropolitului Ignatie de Dimitriada, a Sfintei Arhiepiscopii a Americii, a președintelui AHEPA [un Spital Universitar General din Tesalonic – n.tr.], d-l Nikolaos Karakostas, a Consiliului israelian central al Eladei, a Mitropolitului Franței kyr Emanuel, a domnului Stavros Zumpulakis, editorul ,,Noii Vetre” etc.

Reclamanții smereniei mele desconsideră prin plângerile lor că ne aflăm într-o țară democratică și liberă, în care libertatea expresiei constituie un drept dobândit constituțional al omului și, prin urmare, dacă nu sunt de acord cu tezele mele, au posibilitatea să le atace sau să se poziționeze împotriva lor în mod public.

Am postat pe internet studiul meu comparativ despre creștinism și islam, unde demonstrez foarte clar că islamul este o religie inventată de oameni și că nu are origine în Dumnezeiasca Revelație, așa cum se întâmplă în cazul Creștinismului, dar niciun reprezentant al islamului nu a cutezat să o combată.

La fel, am demonstrat public cu argumente incontestabile din Vechiul Testament și din Profeți, adresându-mă fostului rabin al Tesalonicului, d-l Frizin, că Fiul și Cuvântul întrupat al lui Dumnezeu, Iisus Hristos, este singurul și adevăratul Mesia și că cel așteptat de iudaism va fi groaznicul Antihrist.

Și din nou, niciunul nu a încercat să combată textul meu. Ori a încerca reducerea mea la tăcere prin denunțări neîntemeiate, învechite și și mincinoase este pur un efort zadarnic.

Cu smerenie și iubire frățească recomand prigonitorilor mei să se pocăiască sincer, să-L primească pe singurul Mântuitor și Izbăvitor, Domnul Iisus Hristos, deoarece altfel vor pierde și această viață, tiranizați de idoli lumești și mincinoși și ceea ce este cel mai îngrozitor continuarea ei veșnică, neclintită și nesfârșită.

† Mitropolitul Serafim de Pireu 

Traducere preluată de la: http://acvila30.wordpress.com/
Sursa textului original: http://romfea.gr

1 Response to “Mitropolitul Serafim de Pireu: “Se încearcă reducerea mea la tăcere””


  • “Am postat pe internet studiul meu comparativ despre creștinism și islam, unde demonstrez foarte clar că islamul este o religie inventată de oameni și că nu are origine în Dumnezeiasca Revelație, așa cum se întâmplă în cazul Creștinismului, dar niciun reprezentant al islamului nu a cutezat să o combată.

    La fel, am demonstrat public cu argumente incontestabile din Vechiul Testament și din Profeți, adresându-mă fostului rabin al Tesalonicului, d-l Frizin, că Fiul și Cuvântul întrupat al lui Dumnezeu, Iisus Hristos, este singurul și adevăratul Mesia și că cel așteptat de iudaism va fi groaznicul Antihrist.

    Și din nou, niciunul nu a încercat să combată textul meu. Ori a încerca reducerea mea la tăcere prin denunțări neîntemeiate, învechite și și mincinoase este pur un efort zadarnic.

    Cu smerenie și iubire frățească recomand prigonitorilor mei să se pocăiască sincer, să-L primească pe singurul Mântuitor și Izbăvitor, Domnul Iisus Hristos, deoarece altfel vor pierde și această viață, tiranizați de idoli lumești și mincinoși și ceea ce este cel mai îngrozitor continuarea ei veșnică, neclintită și nesfârșită.”

    Eu nu pot sa inteleg de ce trebuie sa fim tot timpul unul peste celalalt si sa impunem si/sau sa demonstram ca ceea ce credem este adevarul si ceilalti sunt niste nenorociti. Ce problema am eu ca unul sa inchina la frigider, ca altul are un Dumnezeu sau altul are 500 de zei?! In esenta, toti vrem acelasi lucru in final. Lipsa de unitate si divizarea asta continua ne-au facut si ne vor face cel mai mare rau.

Leave a Reply