Sfințirea Agheasmei Mari în orașul Siret, județul Suceava

Arhiepiscopul Pimen

Arhiepiscopul Pimen

În orasul Siret din județul Suceava de mulți ani slujba de sfințire a Aghasmei Mari din ziua Bobotezei s-a săvârșit împreună cu clerici romano-catolici și greco-catolici! Acest lucru a contrariat și îngrijorat pe mulți credincioși din oraș și a mâhnit pe preoții din împrejurimi.

Anul acesta, răspunzând plângerilor aduse de mireni din orașul Siret și de preoți ortodocși din orașele invecinate, Înaltpreasfinția Sa Părintele Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a participat în persoană la slujba de sfințire a Agheasmei Mari din Siret, punând astfel capăt unui întreg șir de greșeli grave în slujirea de credință a preoților ortodocși ai locului.

Salutăm răspunsul Înaltpreasfinției Sale, Părintele Pimen ce nu a lăsat fără răspuns plângerea fiilor de credință cât și a mirenilor și preoților ortodocși care au luat atitudine în această privință.

Iată că se poate! Slavă Domnului!

Mai jos, prezentăm trei materiale scurte înregistrate (cu o cameră pentru amatori) de la fața locului.


3 Responses to “Sfințirea Agheasmei Mari în orașul Siret, județul Suceava”


  • SLAVĂ DOMNULUI! Aţi făcut ce trebuia! DUMNEZEU şi Maica Domnului ne iubeşte cu Adevărat!
    Şi eu Vă iubesc! Din tot sufletul meu! Să Vă dea Bunul Dumnezeu ani mulţi cu sănătate întru HRISTOS şi multă Bucurie duhovnicească şi să Vă umple de Har!
    Vă mulţumim pentru rugăciuni, Părintele nostru drag, Pimen!
    Maran atha!

  • Acest mesaj l-am primit şi eu de la un dr.ing. Mihai! Să-l binecuvânteze Domnul!

  • VINO, DOAMNE! AMIN!

Leave a Reply